Vergelijking methoden om de hardheid van thermisch gespoten deklagen te bepalen
OPPERVLAKTETECHNIEKEN MEI 2021
 

Artikel over oppervlakte-ruwheden door de voorzitter.

 

Klik hier om het artikel te downloaden2021 03 08 08 48 40 PowerPoint Slide Show     Presentation1

  

Gepubliceerd met toestemming van Dhr. Jaap van Peperstraten, Hoofdredacteur Vakblad Oppervlaktetechnieken.

 

Friday, 07 April 2017 12:51

Lasercladding voor langere levensduur

 

Een leuk artikel uit Oppervlakte-techniek over lasercladding van een van onze actieve leden

Tuesday, 15 November 2016 08:06

De GTS Audit

 

Leden van de VTS zijn aangesloten bij de GTS, welke de “overkoepelende” organisatie voor de Europese activiteiten op het gebied van Thermisch Spuiten. Verder op deze website kunt u daarvan alles over vinden.

 

Een van de zaken waar GTS zich aan heeft gecompromitteerd is het leveren van kwaliteit door haar leden. Kwaliteit in de zin van een goede bedrijfsvoering, wat o.a. inhoud dat men oog heeft voor de knowhow van de techniek van het Thermisch Spuiten op de werkvloer. Waardoor het leveren van een goed product aan de klant als vanzelf sprekend wordt ervaren. Daarvoor heeft men het GTS-Certificaat ingesteld als bewijs van waarborg voor kwaliteit. Hiervoor moeten de aangesloten leden zich eerst wel laten certificeren en dit geschied doormiddel van een onderzoek door een onafhankelijk bureau, in dit geval SLV uit München. Na een eerste audit volgt er iedere drie jaar een vervolg onderzoek.

  

Op de foto’s de heren Sietzema jr. en Sr. alsmede Dipl.-Ing. Rolf Huber, lead-auditor SLV.

 

Friday, 24 October 2014 09:42

Even weg, zo terug

 

Zomaar een leuk artikel uit Oppervlaktetechnieken nr. 1 - 2012

Monday, 20 October 2014 09:46

VTS Najaarsbijeenkomst

 

Alkmaar, 15 oktober 2014.


De najaarsbijeenkomst van de VTS vond dit jaar plaats bij Eriks in Alkmaar.


Deze locatie was reden voor een groot aantal leden, ook vanuit België, de reis naar Alkmaar te ondernemen. We kwamen er tot de conclusie, dat Eriks vééél meer is dan een leverancier van o-ringen. De onderneming is onderdeel van de SHV groep en heeft een omzet van 1.8 miljard per jaar. Een modern kantoor met aangrenzende magazijn en fabriekshallen. Men levert standaard afdichtingen, maar ook vervaardigt men er custom-made pakkingen en afdichtingen. Zelfs, indien nodig, in een cleanroom voor die industrie, die dat specificeert, ruimtevaart, medische en computerindustrie.

 

Daarnaast is men als handelsonderneming actief als toeleverancier op de industriële markt. Na een voortreffelijke lunch en een interessante rondleiding konden we in een van de vergaderruimte onze vergadering houden, welke werd aangevuld door een presentatie door onze gastheer Jeroen Admiraal, Eriks,  en Marcel Roozendaal, Freudenberg Sealing Technologies,. Deze laatste bracht een discussie opgang over de waarden waarmee wij werken bij het bepalen van de oppervlakte ruwheid, Ra, Rz of….via Rpkx, Rvk, enz naar MCP!

 

Kortom, zij die er niet waren hebben wat gemist.

 

Will Herlaar

 

Monday, 11 August 2014 15:09

Nieuws van de GTS

 

Op de voorpagina van GTS website staat het volgende bericht.

   

“Prof. Dr. Erich Lugscheider und Will Herlaar  als Ehrenmitglieder aufgenommen
 
Werner Krömmer
 
Eine besondere Freude ist es für die GTS, zwei langjährige und sehr aktive Mitglieder der GTS als Ehrenmitglieder aufzunehmen. Will Herlaar für seine Aktivitäten und das Vorantreiben der Einbindung des Niederländischen Verbandes VTS in die GTS und Prof. Erich Lugscheider für seine langjährige Arbeit im Vorstand der GTS sowie für sein Engagement, um das thermische Spritzen nach vorne zu bringen.

 

Beiden ein herzliches Dankeschön für Ihre Arbeit und die Treue, die sie unserem Verband entgegenbringen………..

 

Ik was hier niet van op de hoogte maar ben hier zeer mee vereerd. Dit raakt mij niet alleen persoonlijk maar is naar mijn mening een erkenning dat de VTS en haar leden in de Europese kring van Thermisch Spuiten meedoet met.

  

Will Herlaar

 

 

Op 6 en 7 mei 2014, hebben een vijftiental leden van de VTS een bezoek gebracht aan Sulzer Metco in hun hoofdvestiging in Wohlen, Zwitserland. Op de foto ontbreken nog enkele leden, daar men op verschillende manieren de reis naar Wohlen had ondernomen. Met vliegtuig, met auto en zelfs met een camper. Je moet gewoon van de gelegenheid gebruik maken, dacht ik zo.

 

 

 

Het ontvangst bij SM was allerhartelijkst. Na instructie over veiligheid en  waar niet wel en niet te gaan en staan bij de rondgangen door het complex, werden we voor de lunch in de bedrijfskantine uitgenodigd. Daarna volgde de reguliere VTS vergadering. De notulen zullen hiervan verslag doen. Wel is het waard te vermelden dat Roelof Vedder, directeur-eigenaar van Revamo, is benoemd tot secretaris in opvolging van Mario van Helmond, directeur bij Griekspoor. De presentaties van onze gastheer waren interessant en ook bij de rondgang door het R&D coating center werd veel getoond van waar men bij SM mee bezig is. De afdeling equipmentbouw liet zien dat SM een wereldspeler is in de Thermische Spuitwereld. In diverse fasen van afbouw stonden daar turnkey installaties voor afnemers uit de gehele wereld. Als snoepje werd als laatste de afdeling R&D SUMEBORE bezocht. Hier houd men zich bezig met het ontwikkelen van coatings voor cilinderwanden van automotoren en auto’s…., ja dat is jongensspeelgoed, dus interesse alom bij het zien van motorblokken van bekende automerken en de live demo van het inwendig opspuiten van een motorblok met maar liefst 16 cilinders!

 

Dat er naast de aandacht voor de geboden techniek ook een sociaal programma was laat zich raden.

 

En ook dat..prima verzorgd door Sulzer Metco… waarvoor onze dank

 

Will Herlaar

 

Nooit de draad kwijt

 

Wednesday, 12 February 2014 10:23

Lloyd's certificaat voor Revamo

 

Leuk berichtje uit het VTS archief

 

In de Meppeler Courant van de 29ste april 1989 stond naast het programma voor het aanstaande Koninginnen feest van de volgende dag een stukje over REVAMO. Zij kregen het Lloyd’s certificaat uitgereikt door de directeur van Metco Nederland (Will Herlaar).

 

Lloyds certificaat voor Revamo

 

Wednesday, 27 November 2013 15:51

GTS Certificering

 

Het was inmiddels drie jaar geleden dat de certificering volgens voorschriften en richtlijnen van de GTS bij enkele leden van de VTS had plaats gevonden.

 

Tijd voor een hernieuwde audit.

 

Deze heeft in week 47 van dit jaar plaatsgevonden en werd met spanning tegemoet gezien. Niet zo zeer door het management van de betreffende bedrijven, Aludra, De Zwaan Metaal, Revamo, Habets, Metalas en Plasma Service, die wisten wel dat ze hun zaakjes voor elkaar hadden.  Alhoewel?  Neen, het is toch een opgave voor de mensen uit de werkplaats, de spuiterij. De verplichting is namelijk dat alle spuiters een schriftelijk examen afleggen. Daarnaast moeten ze een proefstuk spuiten uit een van de door hen in het dagelijks leven gebruikte thermische spuittechniek. Ga er maar aan staan op je veertig plus! 48 vragen over de theorie en techniek van het thermisch spuiten.

 

Na afloop opluchting en trots dat ze het gehaald hebben, spuiters én management.

 

Gefeliciteerd. Jullie werken met bewezen kwaliteit.

 

W. Herlaar

 

26/11/2013

 

Page 1 of 3